No races?!?!

You only fail when you stop trying

Wel, over mijn seizoenstart heb ik niet veel te vertellen. De eerste wedstrijd te Zwevezele stond ik na 2 ronden alweer aan de zijlijn met een platte band. Ik dacht dat ik platte benen had. Maar het bleek dus een leegloper te zijn. Waarom merkte ik dat zelf niet op? Heel simpel. Omdat ik het ondertussen gewoon ben dat ikzelf de oorzaak ben als ik moet lossen tijdens een wedstrijd. De eerste wedstrijd keerde ik dan ook huiswaarts met de gedachte: het seizoen is nog lang.

zwevezeleFoto: Franky Schoonvliet

Keep it up 

Weekend nadien: Diegem. Eens aan het vertrek hoorde ik dat er ongeveer 110 vertrekkers waren. 110? Nog nooit met zoveel aan de start gestaan. Even een ‘leuk’ weetje: van die 110 waren de Belgen in de duidelijke minderheid. Dan weet je ook dat het een zeer zware koers zal worden. Ik startte redelijk vooraan, maar dat maakte geen snars uit. Na 3 bochten zat ik al bij de 5 laatste. En na 5-6 kilometer ‘ontsnapte ik van achteraan’ (ik moest dus lossen…). Reden gekend: nog niets van koersritme, gewoon nog niet goed genoeg, het zware parcours en het niveau van de deelneemsters. Leuk is anders. De koers werd uitgereden door 38 dames waarvan 14 Belgen.

diegemFoto: Brian Petyt

Knopje omgedraaid

De 3 weken die op Diegem volgden waren er zonder wedstrijd. Hiervan heb ik geprofiteerd. Goed kunnen trainen en nog eens de feiten op een rijtje kunnen zetten. Ook eens ‘de DSC_1779echte’ aan het werk gezien bij de Pajot Hills Classic én een drinkbus van Marianne Vos naar me toe gesmeten gekregen 😉 Blij als een klein kind. Afgelopen weekend 2 goede trainingen afgewerkt. Op zaterdag de buurt van het Belgisch Kampioenschap, Lac de l’eau d’heure, gaan verkennen. Op zondag trok ik naar Wetteren voor samen met de ploeg een 120-tal kilometers af te haspelen. Ik moet toegeven, de trainingen van de afgelopen 2 weken hingen wel stevig in de benen. Maar het werd alsnog een leuke, amusante training met de ploeg!

DCIM100GOPRO

What’s next?

Dit weekend zal er eentje worden dat zich niet veraf zal afspelen. Julien rijdt op zaterdag de Driebergenprijs en ik zal zondag aan de start staan in Haaltert. We zien wel wat het brengt, gemotiveerd ben ik wel.

x Fien

 

Info koers Julien: start om 13u, Stasegemdorp te Stasegem. Een koers van 153km met o.a. Tiegem, Kaperij, Kanarieberg, Hotond en Trieu.
Info koers Haaltert:  start om 15u30, Pontweg te Haaltert.

Een gedachte over “No races?!?!

Plaats een reactie